Saps liderar equips?

Construir un equip requereix una condició imprescindible: construir-se a un mateix. El lideratge és el procés mitjançant el qual una persona aconsegueix construir-se a sí mateix facilitant la construcció dels altres per aconseguir un objectiu comú.

Segons la concepció clàssica al líder se li associaven paraules com determinació, capacitat de persuasió, resiliència, soledat, fortalesa, etc.

En canvi, segons la nova concepció, el líder és algú (com els altres), en procés, que té una capacitat especial per establir relacions amb els altres, que esdevindran enriquidores per a tots, i de diferent manera per cada un dels components de l’equip.

D’aquí que una de les fortaleses dels equips d’aquest segle sigui la diversitat, de manera que esdevingui feina de tots relacionar entre sí els recursos de cada membre per avançar.

Aquest és el secret per assolir un equip d’alt rendiment, format per persones interdependents que mitjançant les relacions que saben establir entre ells aconsegueixin arribar als objectius plantejats, a la vegada que es construeixin i enriqueixin mútuament.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a donar la teva opinió

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *