SERVEI IMPLEMENTACIÓ DEL SISTEMA APPCC

ANÀLISI DE PERILLS I PUNTS CRÍTICS DE CONTROL

QUÈ ÉS EL SISTEMA APPCC?

És un sistema de gestió de perills, efectiu i racional, que en el camp de la seguretat alimentària té com a objectiu assegurar aliments innocus mitjançant l’ànàlisi i el control dels possibles perills que poden aparèixer en totes i cadascuna de les fases de producció i comercialització.

El Sistema d’APPCC té fonaments científics i és sistemàtic en el seu desenvolupament. Permet avaluar els perills significatius per a la salut i establir sistemes de control que tenen com a objectiu la prevenció, en lloc dels controls basats en l’anàlisi del producte final, com s’ha fet tradicionalment.

El caràcter preventiu del Sistema d’APPCC permet que, si apareix un resultat que indiqui que el control s’ha perdut i, per tant, que els aliments produïts poden no ser segurs, es puguin prendre les mesures adequades a temps, de manera que s’assegura que productes perillosos no arribin al consumidor.

VULL UN CONSULTOR