top of page

Implementació d'Al·lèrgens

Què són les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries?

Les al·lèrgies i les intoleràncies alimentàries són reaccions adverses als aliments, atribuïbles a la ingesta, el contacte o la inhalació d'un aliment, o algun dels seus components.

 

Poden provocar des de reaccions lleus, com a picor o erupcions a la pell, fins a símptomes més greus, com asma, diarrea, còlics i, en casos molt greus, poden provocar un xoc anafilàctic que comprometi la vida de la persona.

 

Per a les persones afectades, l'única manera d'evitar aquestes reaccions és no consumir els aliments que els causin, ja que petites quantitats poden desencadenar la reacció al·lèrgica.

01

PER QUÈ ÉS IMPORTANT INFORMAR DE LA SEVA PRESÈNCIA?

​L'objectiu de la informació sobre al·lergens és facilitar als consumidors sensibles tota la informació necessària sobre la composició dels productes per prevenir reaccions adverses.

02

ÉS OBLIGATORI?

​Segons el reglament (UE) 1169/2011 sobre la informació facilitada al consumidor, tot establiment que serveixi aliments ha de facilitar la informació relacionada amb la presència d'al·lèrgens als clients.

03

COM INFORMO ALS CONSUMIDORS?

En cas que un aliment contingui alguna de les substàncies que causin al·lèrgies o intoleràncies de la llista, cal destacar a la llista d'ingredients mitjançant una composició tipogràfica diferent.

04

FASES

  • Recull d'informació

  • Coneixement

  • Lliurament de material

  • Conscienciació

  • Atenció al client

bottom of page